Usein kysyttyä

Raskaus ei estä hierontaa normaalisti sujuvan raskauden missään vaiheessa. Päinvastoin, rentoutuminen hoidossa helpottaa usein alkuraskauden pahoinvointia ja lieventää vatsan kasvamisesta johtuvia selkäsärkyjä raskauden loppuvaiheessa.

Hieronta toteutetaan sekä asiakkaan toiveita kuunnellen että raskausviikot huomioiden joko tyynyjen avulla tuetussa kylkiasennossa (nato-asento) tai istuma-asennossa hierontatuen avulla. Hierontaotteissa huomioidaan raskaus vältttämällä kovia taputuksia ja ravisteluja, joten kerrothan aina hierojallesi ensimmäistä kertaa hierontaan tullessasi raskaudesta, jotta se osataan huomioida hoidon toteutuksessa.

Lääkärin määräämänä fysioterapiana korvataan terapeuttinen käsittely sekä lääkärin määräämä muu fysikaalinen hoito. Mikäli lääkäri on määrännyt liikuntahoitoa, voidaan hieronta korvata siihen kuuluvana esikäsittelynä.

Lääkärin määräämä tutkimus- ja hoitotoimenpide korvataan, kun tutkimuksen on suorittanut ja hoidon antanut sairausvakuutuksessa tarkoitettu muu terveydenhuollon ammattihenkilö, eli tässä tapauksessa yleensä fysioterapeutti. Korvaus voidaan myöntää niistä palveluista, jotka lääninhallituksen päätöksen mukaan kuuluvat palvelujen tuottajan toimialoihin.

Lievä flunssaisuus ei varsinaisesti ole este hieronnalle, mikäli oma vointi tuntuu siltä, että jaksaa olla hierottavana eikä kuumetta enää ole. Ethän kuitenkaan tule hierontaan konsultoimatta ensin lääkäriäsi, jos sinulla on jokin seuraavista:

Hieronnan kontraindikaatiot eli vasta-aiheet
 • akuutti lihasvamma tai tulehtunut iho
 • ääreishermohalvaus tai muutoin tunnoton ihoalue
 • keskushermoperäinen halvaus
 • migreeni tai huimauskohtaus meneillään
 • tyrä
 • sydänsairaus tai muu sydämen toiminnallinen häiriö
 • syöpä/ kasvain, joka on todettu viime viiden vuoden aikana
 • verenvuototauti, laskimotukokset tai suonikohjut

Älä myöskään koskaan tule hierontaan, jos olet alkoholin vaikutuksen alaisena.

Hierontaiatroksessa on kaksi erillistä hoitohuonetta, joissa kummassakin on yksi sähköhierontapöytä. Useimpina päivinä Hierontaiatroksessa työskentelee kaksi hierojaa yhtä aikaa, kumpikin omassa hoitotilassaan.

Joten yhtäaikaiset ajat voi siis hierojillemme varata, mutta hieronnat tapahtuvat eri hoitotiloissa.

Varmasti auttaa. Intialainen päähieronta edistää pään, hartioiden ja niskanseudun verenkiertoa sekä rentouttaa lihaksistoa ko. alueella. Se on omiaan tuomaan helpotusta migreeniin ja unihäiriöihin.

Intialaista päähierontaa ei kuitenkaan voida tehdä, jos sinulla on jokin seuraavista: 

 • Akuutti sairaus kuten kuume tai jokin tulehdus
 • syöpä
 • verisuoni-tukokset
 • alkoholin ja/tai huumausaineiden alaisena oleminen
 • krapula
 • epilepsia
 • aivoverenkiertohäiriöt ja leikkaukset n. 3 kk:n sisällä.

Hoitoa ei suositella myöskään tehtäväksi akuutin päänsärky-kohtauksen aikana.

Noudatamme lahjakorttien lunastuksessa ja voimassaoloaikapolitiikkana seuraavia sääntöjä:

 • Lahjakorttia ei voi muuttaa rahaksi, mutta sen sisältämiä hoitoja voi vaihtaa vastaavan arvoiseen hoitoon tai kallimpaan, jolloin erotuksen voi maksaa rahalla.
 • Lahjakortti on kirjoitettu kortin saajan nimelle, mutta hän voi halutessaan luovuttaa kortin toiselle henkilölle.
 • Lahjakortin sisältämä hoitoaika on varattava voimassaoloajan sisällä. Voimassaoloaika on 6 kuukautta myyntipäivästä.
 • Jos lahjakortin haltija on varattuna aikana estynyt tulemasta hoitoon, varausta pitää siirtää viimeistään hoitovarausta edeltävänä päivänä. Voimassaoloajan umpeuduttua ei lahjakortin hoitoaikaa voi enää siirtää.
 • Jos peruuttaa tulonsa varattuna hoitopäivänä tai ei tule varattuna aikana hoitoon, katsotaan lahjakortti siltä osin käytetyksi.
 • Lahjakortin umpeutumisen jälkeen se ei enää kelpaa maksuvälineeksi.

Totta kai! Esim. jos  lahjakorttiisi on määritelty hoidoksi 1 x 45min. hieronta, voit vaihtaa hoidon hinnaltaan vastaavaan, sinua miellyttävämpään hoitoon. Jos hoitojen hinnat eivät täysin täsmää, voi ylimenevän osuuden maksaa erikseen.

Vastaavasti voit myös muuttaa lahjakortin hoitoaikojen pituuksia, esim. jos lahjakorttiisi on määritelty 2 x 30 min. hieronta, mutta ottaisit mielummin 1 x 60 min. hieronnan, on myös tämä vaihtoehto täysin toteutettavissa.

Ilmoitathan kuitenkin näissä tapauksissa hierojalle etukäteen aikaa varatessasi, että sinulla on lahjakortti jonka sisältöön toivot tehtävän muutoksia.  Jos varaat nettiajanvarauksella, voi tämän tiedon kirjoittaa ajanvarausta tehdessäsi ajanvarauksen info-ruutuun.

Lahjakortit ovat voimassa 6kk niiden päiväyksestä. Riittää, että olet varannut ajan tuon aikarajan puitteissa, eikä siis haittaa vaikka itse hieronta-aika olisikin myöhemmin. Varaa siis aikasi vielä tänään, ja voit huoletta käyttää lahjakorttia maksuvälineenä hierontaan tullessasi.

Suosittelemme ja toivomme, että ensisijaisesti varaisit hoitoajan lahjakortissa mainitulta hierojalta.

Jos kuitenkin haluat käyttää lahjakorttisi arvon toisen hierojan erikoishoitoon, tai aikataulusi ei millään sovi yksiin lahjakortin hierojan vapaisiin aikoihin, voit toki varata ajan toisellekin hierojalle.

Mikäli olet hukannut tai unohtanut salasanasi, saat uudet tunnukset ja salasanan  klikkaamalla ajanvarausohjelmaan kirjautumisnäkymässä  ”unohditko tunnukset” -linkkiä. Täyttämällä aukeavaan ikkunaan sähköpostiosoitteesi ja nimesi, saat uuden salasanan sähköpostiisi.

Netin kautta saat peruttua varauksen vielä 24 tuntia ennen varauksen ajankohtaa (varatun ajan alla olevasta linkistä ”poista varaus”. Mikäli varaus on jo kuluvalle/seuraavalle päivälle, voit perua sen vain sähköpostilla tai puhelimitse. Uuden, korvaavan ajan voit sitten netistä varata normaaliin tapaan tekemällä uuden varauksen.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus (ent. TEO nykyisin Valvira) pitää terveydenhuollon ammattilaisista rekisteriä, johon myös koulutetut hierojat on rekisteröity. Koulutettu hieroja on siis terveydenhuollon ammattilainen. Kuten muillakin terveydenhuollon ammattilaisilla, koulutetulla hierojalla on lakiin perustuva salassapitovelvollisuus. Samoin laki potilaan asemasta ja oikeuksista sekä potilasvahinkolaki koskevat myös koulutetun hierojan antamia hoitoja.

Koulutettu hieroja on suorittanut koulutetun hierojan ammattitutkinnon. Saavuttaakseen koulutetun hierojan ammattiosaamisen tason, on perehdyttävä sekä alan teoriaan että käytännön taitoihin.

Ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, patologiasta, liikehoidoista, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, fysikaalisista hoidoista ja ergonomiasta.